10 hurtige tips i køkkenet

6/10/2016

Vi har nok alle haft vores problemer i køkkenet når vi har lavet mad, som følge af det, får du her en liste over smarte løsninger og tricks som ingen anden tidligere har tænkt på! Vi vil her dele disse 10 tips med dig, som gør dit liv (ihvertfald i køkkenet) nemmere.

 

  1. Når du skraber din færdighakkede madvare af spækbrættet, anvend knivens ryg istedet for skærebladet. Så undviger du at kniven bliver sløv.
  2. Hvis dit skærebræt eller køkkenmaskine glider rundt når du bruger dem, placer en fugtig viskestykke/klud under for at øge friktionen og mindske risikoen på at den glider.
  3. Frys dine grønsagsrester og kødrester og pynt din mad ved at senere at anvende det til at koge egen buljon.
  4. Placer kartoflen i en ske når du skal skærer riller i dine hasselbackskartofler, så risikerer du ikke at skære hele vejen igennem.
  5. Put ægget i en plastikpose for at forhindre at de sprækker når du koger dem.
  6. Frys friske urter ind i smør eller olie for at de skal holde smagen længre.
  7. Hvis du har brændt dig når du laver mad, placer æggehvide så hurtigt som muligt på den brænde kropsdel for at forhindre at blærer og grimme brændmærker skal opstå.
  8. Hvis kasserollen er meget brændt, koge lidt maskineopvaskemiddel eller opvaskemiddel i kaserollen for at opløse den besværlige bund.
  9. Anvend en kartoffelpresser for at presse væske ud af f.eks. tunfisk på dåse.
  10. Anvend din æggedeler til at skære avokado i fine skiver til salater og lignende.

Del gerne dine egne smarte husmorstips på vores Facebook.

Essence Rødvin 4-pak 45 cl manufacturer logo

Essence Rødvin 4-pak 45 cl

485.16 kr 319 kr
SV50 Sous Vide Cirkulator manufacturer logo

SV50 Sous Vide Cirkulator

1 718.61 kr 899 kr
Provence Plus Grydesæt 5 dele manufacturer logo

Provence Plus Grydesæt 5 dele

3 360.23 kr 969 kr