3 tips til en bedre burger

6/19/2014

Der er forskel på alle burgere. Vil du blive en mester ved grillen i sommer er det nu du skal starte med at teste din egen fars. Her kommer tre tips til en bedre burger.

1. Vælg en god fars

En god burger starter med godt kød. Den bedste burger laver du på kød fra den forreste del af dyret, til eksempel højreb, bov eller brystet. Den skal være grovkværnet og kværn den aller helst selv to gange. Hvis du ikke har mulighed for at kværne den selv, bestiller du den ved køddisken så den er friskkværnet.

2.  Tilføj gerne svinekød

For at få burgeren til at være ekstra saftig, kan du tilføje højreben med røget sideflæsk. Udover at du får en rigtig saftig burger får du også en god røget smag. Vil du have en burger med 100 % oksekød kan du istedet bruge en del som har væsenligt med isprængt fedt, til eksempel short rib.

3. En smule grillsauce

Puritanerna vil have en ren kødburger som bare krydres med peber og salt. Vi tager dog gerne en smule grillsauce og kommer det i kødfarsen før grillning. Det giver en fyldigere BBQ-smag på burgeren og den bliver endnu saftigere.

Det her behøver du til 4 gode burgere på ca 200 gram:

  • ca 650 g højreb
  • ca 150 g røget sideflæsk
  • ev. et løg
  • 2 ss BBQ-sauce
  • salt, peber
  • Fire gode brød, vælg et rigtigt godt brød eller bag et selv
  • Rødløg
  • Salat
  • Ev. bacon
  • Ev. smelteost af cheddar
  • Tomat i skiver
  • Syltet agurk
  • Hjemlavet ketchup
  • Pommes frites
  • Coleslaw (og selvfølgelig laver du helst din egen coleslaw)

Gør sådan:

  1. Kværn højreben grovt to gange. Kværn også sideflæsket. Kør gerne et løg i kødkværnen som det sidste du gør, så du får alt kødet med. Så bliver den også nemmere at gøre ren bagefter. Det kværnede løg kan du også blande ned i hamburgerkødet.
  2. Smagsæt farsen med grillsauce, salt og peber og blandet valg.
  3. Form fire gode burger i hånden eller med hjælp af en hamburgerpresser eller en formring.
  4. Læg burgerne på et spækbræt, dæk det med plastfilm og lad dem hvile i køleskabet ca en time. Når burgerne hviler, holder kødfarsen sammen så den ikke falder fra hinanden på grillen. Under tiden sætter du grillen igang.
  5. Pensle grillristen og burgerne med lidt (med streg under lidt) olie og grille dem. Når du ser at de er halvt gennemstegte, vender du på dem og griller dem på anden siden. Pensel eventuelt med yderligere grillsauce og læg ost på hvis du vil. Fjern dem fra grillen når de stadig har en rød kerne og læg dem i folie så de kan hvile nogle minutter.
  6. Grill brødet. Det bliver ekstra godt hvis du pensler brødet med smeltet smør inden du vender dem på grillen.
  7. Byg burgeren med dit favorittilbehør, til eksempel salat, rødløg, tomat, bacon og syltet agurke.
  8. Server med pommes frites, hjemmelavet coleslaw og eget ketchup.