7 tips til en bedre sommersalat

6/1/2016

Salat passer godt til sommervarmen. Her kommer syv tips til en bedre salat.

1. Mindre salat

Den vigtigste regel til en god salat er ikke at komme for meget salat i. Egenlig er det den eneste regel du behøver. Det er de andre ingredienser som giver salaten karakter. Vælg også gerna en salat med lidt karakter, til eksempel romansalat.

2. Tilpas mængde af dressing

For meget dressing gør salaten slatten og trist. Samtidigt bliver en salat uden dressing eller med dressingen ved siden af ganske smagløs. Her findes der to veje at gå. Enten kan du dressere de ingredienser som ikke bliver slatne separat. Til eksempel løg, friske kartofler, tomat og bøner. Før serveringen hælder du da de dresserede ingredienserne med de mere sprøde ingredienser såsom salat, agurke og urter. En anden måde er at hælde olie, drysse en god del urtesalt og tage et par drejninger med peberkværnen når du drejer salaten i en skål. På en sådan måde får du de gode smage frem i grønsager uden at salaten taber friskhed.

3. Friske urter giver karakterer

Friske urter gør salaten frisk og giver karakterer. Hak til eksempel rigeligt med basilika, græsløg eller bladpersille.

4. Rodfrugter giver en god base

Glem ikke rodfrugterne. Tyndere rodfrugter funkerer godt hvis du skærer dem tyndt, til eksempelvis gulerødder. Men aller bedst er (syntes jeg) at blande kogte eller ovnristede rodfrugter med andre friske grønsager i salaten. Perfekt hvis du har rodfrugter tilovers fra gårdagens aftensmad. Kogt kartoffel eller ovnristede pastinak er mine personlige favoriter.

5. Gryn eller pasta

Forskellige former af gryn såsom bulgur, madhvede eller couscous giver salaten en bedre mæthed. Rester af pasta fungere også udemærket. Vil du undvige kulhydrater så er et tip at lave couscous af blomkål. Tag en god håndfuld blomkålsbuketter og kør dem i en madbearbejdere nogle sekunder. Utroligt enkelt og utrolig godt!

6. Frugt som nedkøler

På sommeren fungerer det rigtig godt med frugt i salaten. Tørstslukkende når det er varmt og de søde frugter er gode til grillet kød eller grillet fisk. Jordbær, mango, papaya og melon er nogle eksempler på frugt som passer i en salat. Ekstra lækkert, er at servere salaten i en melonskål!

7. Afslut med topping

Top med frø eller nødder for både smag og konsistens. Rist dem gerne for at give ekstra smag. Min favorit er at riste cashewnødder som jeg derefter krydder med chili, paprika og glaser med honing.

Sådan her kan en salat serveres og forgylde sommerbordet lidt ekstra

 

Kartoffelskræller med håndsving

Nordwik

Kartoffelskræller med håndsving

299 kr
Kampagne
Provence Plus Grydesæt 5 dele
-76%

WMF

Provence Plus Grydesæt 5 dele

3 252.89 kr
789 kr
Kampagne
Quadro Grydesæt 4 dele samt 3 låg
-30%

Zwilling

Quadro Grydesæt 4 dele samt 3 låg

1 099.25 kr
769 kr
Digital Husholdstermometer
-27%

MINGLE

Digital Husholdstermometer

177.30 kr
129 kr