Luksus pandekager - Cattis Legelius fortæller

6/24/2016

Hej, jeg hedder Cattis Legelius og har skrevet på min blog, Stockholm Tea House, siden august 2013. Jeg blev spurgt om jeg ville gæsteblogge hos KitchenTime og selvfølgelig vil jeg det.

- Håber jo på ismaskinen i KitchenTimes sommerbilledskonkurrencen ;-)

Min madintresse kom igang på alvor da jeg gik i folkeskolen (i begyndelsen af 80'erne). Jeg havde klassekammerater fra Europas alle hjørner og det bedste jeg vidste når jeg var hjemme hos nogen af dem fik lov til at blive og spise aftensmad med dem. På det tidspunkt blev jeg blandt andet forelsket i det franske, italienske, græske og tyrkiske køkken. Masser af grønsager, nye krydderier og yoghurt i maden istedet for fløde gav mig bland andet, helt nye smagsoplevelser.

De typisk svenske retter faldte i popularitet hos mig og helt nye retter tog plads på scenen. Tzatziki, souvlaki, pasta carbonara, franska delikatessoste, tyrkiske mezes og meget andet. Hvilke bliver mere normalt i Sverige idag, men så alligevel ikke. Det blev sværere og sværere for min mor at gøre mig tilfreds ved spisebordet. Og helt pludselig blandede fyldte paprikaer, forskellige slags oliven, syltede grønsager og tzatziki sig med de mere traditionelle retter på vores julebord derhjemme. Senere blev det restaurantlinjen på gymnasiet hvor datidens mesterkokke delte sine kundskaber og tricks.

Madinteressen sammen med fotografering, rejser og selvfølgelig min elskede familie er min store passion i livet. Derfor føltes det helt rigtigt at starte en blog som nu også fungerer som min egen opskriftsbank, meget praktiskt. Alle fotos tager jeg selv. Opskriften er enten mine egne opfundende eller nogen andens mesterværk som jeg vælger at lave. Idag skifter det meget herhjemme imellem det svenske køkken og maden fra favoritlandenes spisebord. Jag mener, at jeg takker vel ikke nej til en rigtig god Pytt-i-panna med stegte æg, rødbeder og HP-sauce?

Noget andet jeg heller ikke takker nej til er disse Luksus pandekager. Der er virkelig ikke noget som slår disse. Har man først spist pandekager fra denne opskrift vil man ikke bruge nogen andre opskrifter. Ikke os i hvertfald… Og så skal det lige tilføjes at denne opskrift faktisk er en dessertopskrift, men vi anvender den som vores pandekageopskrift. Og det er så godt! (Selvom min mor var ved at besvime da hun hørte hvor mange æg og smør den indeholder, he he..)

Luksus Pandekager ca 8-10 stk.

 • 100 g smør
 • 4 æg
 • 1 dl hvedemel
 • 1-2 tsk vaniljesukker
 • 1 krm salt
 • 1 ss sukker
 • 3 1/2 dl mælk

Tilbehør

 • Piskefløde
 • Blåbær
 • Lidt sukker
 • (Vanilje is)

Pisk æg og mel og tilsæt det smeltede smør. Bland de øvrige ingredienser i. Lad dejen stå og hvile i en halv time og bag derefter pandekagerne. Pisk den ønskede mængde fløde og tilsæt lidt sukker. Tilsæt derefter blåbær efter smag og rør det sammen. Derefter er det bare at nyde de fantastiske pandekager med blåbærsfløde og ev. is til :-)

Lykken er desuden fuldendt når jeg har formået af lave disse pandekager med nylagte æg :-)

 

Hav en dejlig sommer!

Cattis

Stockholm Tea House

www.stockholmteahouse.wordpress.com

Kartoffelskræller med håndsving

Nordwik

Kartoffelskræller med håndsving

299 kr
Kampagne
Provence Plus Grydesæt 5 dele
-76%

WMF

Provence Plus Grydesæt 5 dele

3 252.89 kr
789 kr
Kampagne
Quadro Grydesæt 4 dele samt 3 låg
-30%

Zwilling

Quadro Grydesæt 4 dele samt 3 låg

1 099.25 kr
769 kr
Digital Husholdstermometer
-27%

MINGLE

Digital Husholdstermometer

177.30 kr
129 kr