Inspiration

Le Creuset- en fransk klassiker

22 august 2016

Franske Le Creuset er et elsket varemærke verden rundt og deres kvalitetsprodukter går ofte i arv fra generation til generation. Mærket forbindes med den rustikke form, klare farver og høj kvalitet. Le Creuset er et af vores største varemærker og du finder hundredvis af Le Creusets klassiske produkter i vores sortiment. Her kan du læse mere om Le Creuset og deres fremgangshistorie som begyndte allerede i 1924.

Le Creusets Historie

Le Creusets historie strækker sig helt tilbage til år 1924 da to handelsmænd, Octave Aubecq og Armand Desaeghers, mødte hinanden ved en messe i Bruxelle. Armand havde specialiseret sig indenfor støvejern og Octave var specialist når det drejede sig om lakering og emaljering. De bestemte sig for at starta deres eget støberi med emaljerede køkkenredskaber som specialitet i den lille franske by Fresnoy-le-Grande. Allerede et år senere, i 1925, åbnede de et støberi under navnet Le Creuset® som betyder "Smeltediglen". Allerede fra begyndelsen markedsførede man Le Creusets produkter med adjektiver så som “kvalitet” og “holdbarhed”, hvilket er slagord som selskabet og deres produkter kan stå for selv den dag idag, mere end 90 år senere. Efter anden verdenskrig måtte støberiet rejse sig igen efter den svære krigstid og begyndte exportere både gryder og andre køkkenredskaber til blandt andet USA og Europa. Le Creuset blev hurtigt populært verden over og deres signatur var de klare, typiske Le Creuset-farver. Selskabet expanderede under 50'erne og 60'erne og nye farver på deres populære støbejernsgryderne blev lanceret. I 1958 skabte Raymond Loewry gryden "Le Creuset Coquette" som er blevet en rigtig designklassiker. Le Creuset Coquette er en gryde med indslag hvor både modernitet og industrialisme forenes.

Under årene 1965-1975 gik Le Creuset over til en halvautomatisk produktion hvor deres popularitet gjorde at der blev stilt højre krav til omfanget af deres produktion. I sammenhæng med dette lavede designeren Enzo Maris flere forbedringer hvad angår formgivning og design for at tilpasse produkternes design efter den nye måde at producere på. Le Creuset opkøbte også flere selskaber og har frem til idag datterselskaber i hele verden. Omkring 80'erne og 90'erne havde Le Creuset en klar førsteplads på toplisten over Frankrigs mest kendte varemærker. I 1988 fik selskabet en ny ejer, Paul Van Zuydam, som siden da har udvidet produktionen og sortimentet hvilket har resulteret i at Le Creuset nu også sælger serveringsprodukter og produkter til vin. Selv om der er gået over 90 år siden Le Creusets rejse begyndte, så er det traditionelle design, farver, materiale og grundvision stadig det samme idag, og Le Creuset er mere populært end nogensinde før. Selskabet har siden starten sat det traditionelle håndværk højt på priotetslisten, hvilket afspejles i deres produkter som alle viser håndværk i højeste kvalitet. Idag finder du alt slags køkkenudstyr i forskellige farver, former og størrelser fra Le Creuset. De materialer som Le Creuset skaber sine produkter med er først og fremmest stentøj, støbejern, rustfri stål og non-stick, tilpasset efter produkternes forskellige brugsområder.

 

Logotype & firmanavn

Navnet Le Creuset kommer fra det franske ord for smeltedigel, hvori støbejern smeltes ned ved produktion af de forskellige støbejernsprodukter. Når jernet smeltes skabes der orange flammer og det er disse som har givet inspiration til Le Creusets orange originalfarve Volcanic, samt deres logo som også har temaet, orange. 

Populære serier og materiale

Gryder og pander i støbejern

Le Creusets produkter i støbejern er af god kvalitet og produkternes materiale og design som giver dem et rustikt udseende. Støbejernsgryderne fra Le Creuset er deres mest populære produkter som giver en stærk association til deres varemærke. Le Creusets gryder i støbejern findes i mange forskellige farver og størrelser. Denne gryde er god hvis du vil lave gode gryderetter. Støbejernet fremstilles i forskellige sandforme og med en helt unik emaljeteknik bliver Le Creusets støbejernsprodukter de førende i sin branche. Grydernes inderside er sandfarvet og har en slidstærk emalje hvilket gør at gryden sjælden bliver slidt eller misfarvet.

Den runde støbejernsgryde som hedder Cocotte (franskt ord for gryde) var det første produkt som blev produceret på Le Creusets fabrik for over 90 år siden. Gryden er løbende blevet forbedret og er idag verdensberømt for sit ikoniske design og overlegne funktion. 

Produkter i stentøj

Le Creuset producerer en mængde forskellige produkter i stentøj. I deres sortiment finder du for eksempel ovnfaste fade, opbevaringskrukker, tallerkener, skåle, tekander og tærteforme. Produkterne findes i flere forskellige farver og er moderne samtidigt med at de har en rustik udstråling. Le Creusets produkter i stentøj tåler at blive brugt hver dag og takket være den stærke overflade kan misfarvning og dårlig lugt undviges. Disse produkter er desuden enkle at rengøre og kan opvaskes i opvaskemaskine. Produkterne i stentøj matcher Le Creusets traditionelle støbejernsprodukter hvilket gør at du kan have et tema hele vejen igennem dit køkken med produkter både i stentøj og støbejern. Produkterne i stentøj fremstilles og males i hånden på Le Creusets egne fabrikker. Produkterne er slidstærke, tåler opvaskemaskine og tåler en temperaturforskel på -18°C til 260°C.

 

Gryder & Pander i 3-Ply Rustfri Stål

Le Creuset fremstiller flere produkter i 3-Ply Rustfri Stål. Denne serie er lukrativ og eksklusiv og i produkterne kombinerer Le Creusets symbolske design og et europæiskt håndværk. Materialekombinationen består af aluminium som er omringet af rustfri stål. Kernen af aluminum gør så at varmen fordeles hurtigt til hele gryden hvilket gør at mad og råvarer bliver jævnt opvarmet. Pander og gryder fra denne serie er bedst til madlavning som kræver lav eller middelhøj varme. Disse produkter har tætlukkende låg og en drypfri hældekant hvilket er meget smidigt ved servering. Alle gryder og pander har et håndtag som er ergonomisk og varmeafvisende. Samtlige produkter i denne serie kan bruges på alle typer af komfurer inklusiv induktion og kan desuden vaskes i opvaskemaskine, hvilket er utroligt tidssparende!

 

Produkter med non stick-belægning

Le Creusets produkter med non stick-belægning er slidstærk og gør madlavning med meget lidt fedt/olie muligt, så du ikke behøver at bruge lige så stor mængde fedt ved stegning som normalt. Materialet som produkterne er belagt med er helt fri for de sundhedsskadelige emner PFOS og PFOA og skallen er fremstillet i anodiseret aluminium. Aluminiumet gør at produkterne bliver meget stærke og holdbare. Produkterne har endda håndtag som ikke leder varme samtidigt med at de er ergonomiske og nemme at håndtere. Le Creusets produkter i dette materiale er endda utrolig lette at rengøre da non stick-belægningen bidrager til at maden nemt slipper kanterne. Flere af disse produkter har vundet priser og præmier i blandt andet Danmark, Sverige og Norge for deres gode kvalitet. Produkterne er desuden mangesidede og kan bruges på alle komfurer inklusiv induktion og i ovn, hvilket gør at du slipper for at tænke på at skal bytte fra induktion til normal komfur. Disse produkter har også livstidsgaranti, hvilket viser hvor god kvalitet Le Creusets produkter i Toughened Non Stick faktisk har.