Inspiration

Sundere friturestegning med en varmluftsfrituregryde

03 oktober 2018

Severin AirFryer

Billede: Severin Varmluft friture

Friturestegt mad er uanstændigt lækkert og noget som de fleste af os hader at elske. Det første vi tænker på, når vi tænker friturestegt mad, er at det er fedt og usundt. Skil dig derfor af med den usunde og fede mad du får ved at bruge en almindelig frituregryde og investér i stedet i en varmluftsfrituregryde. Med den nye teknologi kan du endelig nyde sundere, friturestegt mad.

En varmluftsfrituregryde er en ”game-changer” inden for friturestegning og bruger, i modsætning til en alminelig frituregryde, kun lidt eller ingen olie. Maden bliver derfor meget sundere og du slipper for at skulle skaffe dig af med den overskydende fritureolie efter tilberedningen af maden.

Den lukkede tilberedning der kommer med en varmluftsfrituregryde, indebærer at der ikke udskilles tung mados, som vi kender det fra brugen af en almindelig frituregryde. Ydermere slipper du, med en varmluftsfrituregryde, for at olien sprøjter på bordet og gulvet, hvilket ofte sker med en almindelig frituregryde.

Hvad er så forskellen på resultatet du opnår med en varmluftsfrituregryde i forhold til en almindelig frituregryde? Da råvarerne ikke bliver sænket ned i olie, opnår du ikke helt samme effekt som ved dybstegning. Overfladen bliver sprød, men ikke dryppende af fedt. Det indre bliver blødt og saftigt. Et eksempel på dette er pommes frites af søde kartofler: de får en god skorpe og bliver lækkert bagt indeni uden at være fulde af olie som ved dybstegning. Baconsvøbte figner er et andet godt eksempel: baconen får en perfekt stegt overflade og konsistens, hvorimod at figenen bages og bliver lækker blød. Mange mennesker oplever at råvarernes egne smage fremhæves, når der ikke bruges fritureolie.


Hvis du vil anvende en smule olie eller stege råvarer der i forvejen er fede i din varmluftsfrituregryde, er dette selvfølgelig også muligt. Fedt er en smagsforstærker, og ofte bliver maden ekstra lækker hvis du tilsætter en skefuld olie til eksempelvis grønsager eller rodfrugter inden tilberedning, selvom det ikke er nødvendigt. Overskydende fedt vil dryppe igennem friturekurven og ned i beholderen under tilberedning.

Lav sundere pommes frites med op til 80% mindre fedt. Investér i en varmluftsfrituregryde allerede i dag!