Inspiration

Miniburgere på spyd

29 juni 2016

Minihamburgerne er perfekte på buffétbordet eller som snack til festen!


Hamburgerbrød med sorte & hvide sesamfrø:

4 dl hvedemel
2 dl grahamsmel 
25 g gær 
25 g smør 
2 1/2 dl mælk 
1/2 ts salt 
1 æg 
Sesamfrø, hvide & sorte

Hamburgere:

500 g hakket oksekød (vi kværnede fars af oksehøjreb men færdighakket er også helt fint!) 
1 æg
Salt
Peber 

Sådan laver du hamburgerbrødet:

  1. Smelt smøret i en kasserolle. Hæld mælken i og varm den til det bliver fingervarmt. 
  2. Hæld smør og mælk i en skål og smulder gæren i. Rør til gæren er opløst og tilsæt salt. 
  3. Hæld blandingen i din skål på køkkenmaskinen med en degkrog og hæld langsomt mel i og lad det blive blandet i ca 5 minutter, eller i hånden ca 10 minutter. 
  4. Læg en bagemåtte over skålen og lad dejen gære i skålen i ca 40 minutter. 
  5. Rul dejen ud og del den op i lige store dele, du skulle gerne kunne lave 24 dele. Rul dem til boller og læg dem op på en bageplade med bagepapir på. 
  6. Lad det gære på pladen under viskestykke ca 35 minutter. 
  7. Varm ovnen på 225 grader. 
  8. Rist de sorte og hvide sesamfrø i en tør pande ca 1 minut til de har fået lidt farve. 
  9. Pensel brødet på toppen med et pisket æg. Stryg de sorte og hvide sesamfrø på eller læg sesamfrøene på en tallerken og dyb toppen af bollen i frøene.
  10. Bag brødet i midten af ovnen ca 8-10 minutter til de har fået farve.
  11. Lad brødet køle ned under et viskestykke og del derefter bollerne.

Sådan laver du hamburgerne:

  1. Kværn oksehæjreb og læg farsen i en skål og bland det med æg og krydderier efter smag. 
  2. Form hamburgerne og steg i en grillpande eller læg dem på grillen. Tænk over at de trækker sig sammen en smule så lav dem gerne et par centimeter bredere og fladere end hvordan du vil have dit slutresultat!

Tilbehør til hamburgerne: 

  • Valgfri Salat
  • Avokado 
  • Tomat 
  • Agurke 

Dressing: Coleslaw eller avokadosammenrørelse, ketchup og sennep 

Læs også