Inspiration

Opskrift på fyldige Chokoladetrøfler - en af Marja Folckes favoritter til jul

21 november 2016

Chokladtryfflar

Under juleperioden er det ekstra sjovt at bage! Og for alle som er både elsker chokolade og at bage, er chokoladetrøfler et godt valg til julebagningen. Marja Folcke driver bloggen bakasockerfritt.se i sverige, hvor hun har hundredvis af opskrifter på bagværk uden tilsat sukker og gluten. Her skriver hun om sin opskrift:

Hvis der er en tid på året hvor kan lide at bage, så er det julen. Ærlig talt glæder jeg mig til det allerede under sommermånederne! Et af mine favoritbagværk (eller slik, kan man måske kalde det) er chokoladetrøfler. Jag laver mine chokoladetrøfler med chokolade uden tilsat sukker (kan findes i mange supermarkeder eller via nettet), men det kan også laves med en ”normal” mørk 72% chokolade. 

Trøflerne er rigtig fyldige og har en ret intensiv chokoladesmag, hvilket smager super godt. Desuden smelter de næsten i munden! Jeg smagsætter mine chokoladetrøfler med lidt rumaroma, hvilket er prikken over i'et. Romaromaen kan selvfølgelig droppes eller erstattes med en anden smag. Jeg har foreksempel lavet chokoladetrøfler med brunkagekrydderi, lakrids og safran (dog ikke samtidigt).
 

Chokladtryfflar

Skifferbakken fra House Doctor passer som et meget fint serveringsfad.

 

Chokoladetrøfler – ca 12 stykker

  • 100 gram mørk chokolade, uden tilsat sukker
  • 20 gram smør
  • 1 dl piskefløde
  • ca ½ ts romaroma
  • 1 knivsspids vaniljepulver
  • evt. ekstra sødning (valgfri type)
  • kakao at rulle dem ind i


Kog fløden op i en kasserolle. Fjern det fra kogepladen. Rør smør, vaniljepulver, romaroma og stykker af chokolade i og rør rundt til chokoladen smelter. Stil chokoladen i køleskabet i ca en time til det størkner(kan også sættes i fryseren for et hurtigere resultat). Tag bollerne af chokolade og rul dem i kakao. Opbevares i køleskabet.
 

Chokoladetrøfler


Marja Folcke - bakasockerfritt.se