Inspiration

Pavlova med bær

25 maj 2017

Denne luftige drøm med marengs, piskefløde og bær er opkaldt efter baletdanseren Anna Pavlova. Vores variant laves med vanillecreme, hvilket får smagsløgene til at danse! 


Du har brug for:

6 Æg
3 1/2 dl Sukker
1 Knivspids salt
1 ss Maizena
1 ts Lys vineddike
3 dl Vanillecreme
5 dl Piskefløde
Bær: brombær, hindbær eller andre bær efter smag

Sådan gør du:

Stil ovnen på 120 grader.

1. Adskil æggehvide fra æggeblommen (sørg for at der ikke kommer æggeblomme med i æggehviden) og pisk æggeviden til hård skum i din køkkenmaskine. Tilsæt derefter sukkeret lidt, maizena og eddike ad gangen samtidig med at du pisker. Pisk til du har en fast dej.

2. Tag 2 bageplader med bagepapir på og spred din marengsdej ud i cirkler på begge plader.

3. Sæt pladerne ind i ovnen giv dem 1 time på 120 grader, du kan efter 30 minutter lade pladerne bytte plads i ovnen. Sluk ovnen efter den time og lad din marengs stå i ovnen i en time til for at køle ned.

4. Læg den første bund på dit kagefad og fordel den piskede vanillecreme, samt et lag bær derpå. Læg derefter den anden marengsbund på og fordel den piskede piskefløde og pynt toppen med (helst friske) bær.

Læs også