Inspiration

Perfekt til grillen

12 april 2018

Endelig er det grillsæson!
Vi har tidligere haft en konkurrence som gik ud på at vores kunder skulle skrive deres favoritopskrifter til grillsæsonen.
Her er nogle af vores vinderes bidrag:

Laksespyd af Anna Andersson

  • Laks
  • Squash
  • Peberfrugt: gul, orange, rød
  • Rødløg
  • Olivenolie
  • Lime
  • Peber
  • Salt

Sådan gør du:

”Skær laksen i tern og tynde skiver af squashen, stykker af gul-, orange- og rød peber samt rødløg. (Løgen kan let forkoges da den ellers skal have lidt længere tid på grillen). Sæt ingredienserne på et spyd og giv så råvarerne lidt olivenolie med en pensel, derefter krydrer du med peber og salt. Press så saft fra en grillet lime over på laksespydet når det er færdiggrillet.”

 

Grillet Laks med kartoffelsalat af Anna-Karin Adriansson

  • Laks
  • Salt
  • Peber
  • Citron
  • Lime
  • Forårsløg

Kartoffelsalat:

  • Nye kartofler
  • Let creme fraiche
  • Mayonnaise
  • Forårsløg
  • Agurke
  • Krydderier, Salt & Peber

Sådan gør du:

”Laksen krydres og grill den med salt og peber og dekorer den med skiver af citron, lime og forårsløg. Server laksen sammen med en kartoffelsalat lavet på kogte nye kartofler(kolde). Bland kartoflerne med let creme fraiche og mayonnaise efter smag, forårsløg, agurke, krydderier fra haven, salt og peber.”

 

Grillet smuldretærte med jordbær af Jennifer Lindberg

  • 8 stk jordbær
  • 1,5 dl mel
  • 1/2 dl sukker
  • 30 g smør
  • Fløde eller is

Sådan gør du:

”Lav 4 små forme af folie. Skær jordbærene og læg cirka 2 skiveskårne jordbær i hver form. rør smør, mel og sukker sammen til en smuldret dej (der kan blive brug for ekstra mel for at dejen skal blive smuldret). Dejen smuldres over jordbærene. Og så sætte formene på grillen!
Tip: Grill de små forme ved kanten (ikke direkte over de glødende kul) i ca 20 minutter under låg. Server med en anelse fløde eller is.”