Inspiration

Sådan laver du din egen is med KitchenAid!

01 maj 2018

Chokladglass_KitchenAid

Med KitchenAid køkkenmaskine og skål er det nemt at lave sin egen is. Resultatet bliver en blød og cremet is!


En himmelsk flødeis med mørk chokolade, salt og vanilje!

At lave din egen is er ikke nær så svært som man måske tror. Med KitchenAids smarte skål går det hurtigt og resultatet bliver en blød og cremet is! Den her søde flødeis har fået en rigtig god chokoladesmag af en fin mørk chokolade, som bliver løftet yderligere af ægte vanilje og en smule havsalt. Den er bare himmelsk god!

Til opskriftet har vi brugt KitchenAid Artisan glas-skål 4,8L med Pisker i stål for at lave en luftig og fin is, og for at lave isen gør du din KitchenAid køkkenmaskine til en ismaskine med hjælp af skålen til islavning.

Her er en trin-for-trin guide for hvordan du laver din egen is med KitchenAid Artisan køkkenmaskine og tilbehøret.
 

kitchenaid glasskål

Få, men gode ingredienser, er hemmeligheden bag en god is. Æg, sukker, fløde, chokolade, vanilje og lidt havsalt er alt som du har brug for for at lave denne lækre chokoladeis.


Opskrift | Blød chokoladeis 

  • 2 æg
  • 2 dl sukker
  • 5 dl piskefløde
  • 1 vaniljestang
  • 100 g hakket mørk chokolade
  • en knivspids havsalt

 

kitchenaid glas skål och visp

1. Pisk æg og sukker sammen til en luftig dej. Et tip er at bruge KitchenAids pisker i stål for at gøre dejen rigtig luftig og fin. Med den gennemsigtige og rummelige glas-skål er det let at se hvornår dejen har fået den rette konsistens.
 

kitchenaid artisan glas skål

2. Tilsæt den upiskede fløde, lidt ad gangen, mens maskinen stadig pisker. Du kan endda piske frøene fra vaniljestangen i.


kitchenaid köksmaskin

3. Hæld dejen over i en kasserolle med tyk bund og lad det simre på lav varme imens du rører rundt til dejen bliver lidt tykkere.

 

hemmagjord chokladglass

4. Tag kasserollen af varmen og rør chokoladen ned i den og en knivspids havsalt i den stadig varme dej. Lad chokoladedejen køle ned.

 

kitchenaid glassmaskin

5. Med skålen til islavning er det nemt at lave chokoladedejen om til is! Monter isindsatsen med den frosne skål på din KitchenAid køkkenmaskine. Kør din ismaskine på den laveste hastighed og hæld chokoladedejen i skålen. Når dejen har fået en iskonsistens er isen færdig og kan fryses i en beholder der holder til at blive frosset eller serveres direkte.

 

hemmagjord glass

6. Server isen som den er i en skål, med farveglad drys udover eller med noget andet godt istilbehør!