Inspiration

Sådan laver du din egen pølse med din KitchenAid

07 august 2018

lav din egen pølse

At lave sin egen pølse er både roligt og let! Lad fantasien flyve og find din egen favoritkrydring og smag. Nemmest (og hyggeligst!) bliver det hvis man får hjælp af en ven og en KitchenAid.

I denne pølseguide udgår vi fra vores egen opskrift på krydring af en lammepølse med hvidløg og chili, men du kan selvfølgelig også bruge lige den pølseopskrift du vil. For at lave din egen pølse med din KitchenAid køkkenmaskine bruger du kødkværnen og Pølsehornet som tilbehør.


lammkorv

 

Lammepølse med hvidløg og chili

  • 1½ kg grydestykker af lam
  • 2 dl persille
  • 4 hvidløgsfed
  • 2 chilifrugter
  • Pølseskind
  • 1 ½ ss grovmalet sortpeber
  • 3 ts salt


Herunder viser vi dig trin-for-trin hvordan du kan lave din egen pølse med hjælp af KitchenAid køkkenmaskine, kødkværn og pølsehorn.
 

korvstoppning

1. Start med at skylle pølseskindet under rindende vand. Læg det derefter til at bløde op i en skål med lunkent vand.



stoppa korv

2. Frys grydestykkerne af lam til de er halvfrosne (en halv time til en time plejer at være nok). Dette gør det nemmere at finkværne kødet.



kitchentime magazine

3. Hak frisk persille og chili og skræl hvidløgsfedene.



korvstoppning

4. Monter kødkværnen på din KitchenAid køkkenmaskine. Sørg for at maskinen er slukket. Fyld kødkværnens bakke med det halvfrosne kød, blandet med hvidløg, chili og persille.



stoppa korv

5. Kør maskinen på hastighed 4 og kværn kødet ved at presse det igennem kværnen med hjælp af stoppestaven. Brug under ingen omstændigheder fingrerne til at stoppe kød ned! Bland det kværnede kød med salt og peber og frys det eventuelt i et øjeblik mere.



korvstoppning

6. Montere pølsehornet ifølge brugsanvisningerne og smør det med lidt madolie. Træk pølseskindet på hornet og bind en knude længst ude, så tæt på mundingen som muligt.



korvstoppning

7. Fyld bakken med fars, sæt maskinen på hastighed 4 og tryk farsen igennem hållet og hornet og ud i skindet, med hjælp af stoppestaven. Træk forsigtigt, så du får en mellemtyk og lang pølse fra hornet, til alt kødet er brugt. Få gerne hjælp af en ven – dette trin er nemlig nemmere om man er to! Sørg for at pølsen ikke bliver alt for hårdt stoppet.



egen lammkorv

8. Afslut med at binde pølseskindet i enden af pølsen og del den op i mindre pølser ved at vride rundt et par gange der hvor du synes længden på pølserne er passende. Hvis man vil kan man binde stegesnørre imellem hver pølse for at dele dem. Lad pølserne hvile i et øjeblik inden du steger dem.