Tærte med tre typer urter

15 august 2016

God tærte med urter, ost, skinke og porrer. Perfekt som frokost eller middagstærte. 


125 g smør
1 ss vand
1 ½  dl grahamsmel
1 ½ dl spelt

Fyld
200g røget skinke
1 st porre
1,5 dl friske urter f.eks. timian, kørvel, basilikum
2stk hvidløgsfed

3 stk æg
2 dl mælk
1 dl lagret ost
Peber
Salt

Sådan gør du:

Sæt ovnen på 200 grader. Tag smør af små terninger, grahamsmel, spelt og vand og bland det i en foodprocessor til en dej (kan også gøre i hånden). Tryk tærtedejen ud i tærteformen og sæt den ind i køleskabet i 30 min. Bag den derefter i 5 min i ovnen. Skær skinke, porre, hvidløg op og hak dine valgte urter groft. Fyld tærteformen med fyldet. Pisk æg, mælk og reven ost og smag til med salt, peber. Hæld æggeblandingen over og læg osten på som dekoration. Bages i ovnen til tærten har fået en fin gyldenbrun farve (ca. 30 min.) Server tærten med en god salat.

 

Læs også