Spiegelau

Spiegelau

Spiegelau er fasineret af glassets egenskab til at, ikke bare opfylde en praktisk opgave men at kunne berige de stunder hvor de bruges igennem sine smukke lysreflektioner og ved lyden af folk der skåler. Desuden kan et glas med den rette form, størrelse og kvalitet frembringe aromaer og smage hos forskellige typer af drikke. Glassene er lavet i samarbejde med nogle af verdens førende sommelierer og restaurantejere, og hver vinkel er nøje lavet for at kunne frembringe drikkens karakter.

HVAD KARAKTERISERER ET SPIEGELAU-GLAS?
Spiegelaus glas er ekstremt transparente, klare og glitrende. Dette skyldes sammensætningen af ingredienser i glasmassen som består af sand, kalk, natrium- eller kaliumoxid, genbrugt glas samt metaloxider. Takket være at Spiegelaus glas altid består af mindst 10% metaloxider falder de ind under kategorien krystalglas, hvilke er ekstra glitrende, holdbare og desuden kan de vaskes i opvaskemaskinen.

Spiegelaus glas er testet af et uafhængig laboratorium ved at vaske dem i opvaskemaskine 1500 gange uden at blive ridset, blive kalket eller glansløs. At glasset er så holdbare og stærke er blandt andet et resultat af den såkaldte Platinum-proces, som betyder at glasmassen sendes igennem platinum-belagt rør som fjerner urenheder og ujævnheder. Dette giver Spiegelaus glas en jævnere overflade og et krystalklart finish.


TIPS & VEDLIGEHOLDELSESRÅD
1. Når du fylder dit vinglas, tænk på at aldrig hæld mere vin op end til det punkt hvor glassets diameter er breddest. Dette gør at vinen kan udvikle den maksimale smag og aroma, samtidigt med at din servering bliver mere elegant.

2. Hold altid i glassets ben, og ikke i selve glasset. Dette er fordi at varmen fra din hånd kan påvirke vinens temperatur.

3. Hvis du forsigtigt snurrer glasset får vinen mere syre ved at arealet øges og dermed frigør du vinens rige aroma og modning.

4. At dekantere vin indebærer at man hælder vinen fra vinflasken igennem et dekanteringsmundstykke eller i en dekanteringskaraffel. Dette gør at du separerer vinen så du undgår at vinen kan have en barsk smag efter at have stået i flasken. Desuden får vinen ved dekantering, ligesom ved at du snurrer dit vinglas, syretilførelse, hvilket gør at dens bouquet kan udvikles fuldt ud. Røde vine bør blive dekanteret og derefter hvile i stuetemperatur 1 time før servering.

5. Ved at opbevare og servere dine vine ved den rette temperatur giver du dens smag og aroma maksimal potentiale. Spiegelaus anbefalinger er at røde vine bør holde temperaturen imellem 15°-17°C mens hvide bør være imellem 10°-12°C.

6. Opvask altid dine glas forsigtig, og aller helst i hånden. Takket være Platinum-processen er Spiegelaus glas opvaskemaskine-sikre, men de har det bedste hvis du undgår hårde rengøringsmidler samt at du gerne bruger korte programmer på lave temperaturer. For at undvige får kalkpletter kan du med fordel skylle glasset i rent vand og tørre dem forsigtigt af.

HISTORIE
Den tyske glasproducent Spiegelau blev for første gang nævnt i 1521 i Erasmus Mospurgers testamente. Under 1600-tallet og fremad ved man at selskabet fremstillede dekorerede glasspejle og diverse pyntobjekter i overensstemmelse med de daværende trends i Europa. 1845 rettede man sin produktion på de da meget populære snusflasker, hvori man opbevarede sit snuspulver. I 1911 blev glasfabriken moderniseret, hvilket er beliggende ved den tyske grænse til Østrig og Tjekkiet. Nogle år senere fik fabrikken sit nuværende navn; Krystalglasfabrikken Spiegelau GmbH. Siden 2004 har Spiegelau været ejet af Riedel Glass Works, som også har varemærkerne Riedel og Nachtmann - som alle tre er blandt de mest kendte og populære varemærker indenfor producering af drikkeglas.