TRYGGE KØB - 60 DAGE FORTRYDELSESRET

GRATIS FRAGT OVER 499 KR

Produkter
Andet
Log ind

Lær at lave pasta fra bunden

Findes der noget bedre end frisk pasta, som tilmed er hjemmelavet? Vi har samlet alle tips og tricks, så du får succes med din hjemmelavede pasta. Lav pasta som en rigtig italiener, og imponér familie og venner med god madlavning fra bunden.
tirsdag den 20. februar 2024
Del artiklen

Pastamaskiner

Lav din egen spaghetti og tagliatelle

Umiddelbart kan det virke svært at lave frisk pasta fra bunden, men det er slet ikke så problematisk, som du tror. Det gælder om at have det rigtige værktøj og frem for alt en pastamaskine. Med en pastamaskine kan du bl.a. lave din egen spaghetti, tagliatelle og lasagne. Hvordan laver man dejen? Læs mere om vores Pasta-skole her, og gå til vores opskrift på pastadej.

Når du først har en færdig pastadej, begynder alt det sjove. Rul dejen ud, og træk den derefter ind gennem valserne på pastamaskinen. For hver gang du trækker dejen gennem valserne, bliver den tyndere, og dermed bestemmer du selv din egen pastatype.

Når du har fået den ønskede tykkelse, kan du vælge at stoppe og skære dejen med en kniv for at få f.eks. lasagneplader. Hvis du i stedet har lyst til at lave spaghetti eller tagliatelle, trækker du dejen ind gennem en af maskinens tilskæringsvalser, som derefter forvandler dejen til tagliatelle eller spaghetti.

Et godt tip! Har du lyst til asiatisk i stedet for italiensk? Lav nudler af den samme type dej, det bliver super lækkert!

Tør pastaen

Fyld spisekammeret med din egen pasta

Tørret pasta er lækkert og måske den slags, vi er mest vant til at spise! Når du tørrer din pasta, får du med stor sandsynlighed en al dente-fornemmelse (også kaldet bid) til forskel fra, hvis du koger den friske pasta med det samme. Du tørrer din pasta ved at bruge et tørrestativ til pasta, alternativt kan du bruge en ren stoleryg derhjemme.

Denne fremgangsmåde virker perfekt til din spaghetti eller tagliatelle, da tanken er, at pastaen skal hænges til tørre. Enten vælger du at tørre i en kortere periode og derefter koge pastaen med det samme for at få et herligt bid, eller så vælger du at tørre pastaen helt.

Når pastaen så ikke længere er fugtig og helt tør, er det vigtigt, at du opbevarer den tørrede pasta i glas med tætsluttende låg for at minimere risikoen for mug. Nu har du pasta, som kan holde sig i op til flere måneder hjemme i spisekammeret. Hvilken luksus!

Smart pastatilbehør

Lækkert med egen ravioli, tortellini og gnocchi

Hvis du vil lave din egen tortellini, ravioli eller gnocchi, kan det være godt at investere i smart tilbehør. Det kunne bl.a. være en ravioliudskærer til at skære lækre bidder ud med eller et gnocchibræt, som du kan rulle dine gnocchi på. Udover det kan en dejspore og kagerulle være nyttigt tilbehør, så du kan arrangere pastaen på flotteste vis. Derefter er der frit slag til at vælge fyld til din hjemmelavede pasta. Vores tip er et fyld bestående af soltørrede tomater, friskost og basilikum, som smager herligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev - få 50 kr i rabat*

KitchenTime - en del af Nordic Nest AB (org. Nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige