
Kort info om stegepander:
- Størrelsen på stegepanden måles altid ovenfra, diametermålet som angives er altså fra kant til kant på stegepandens øvre flade.
- Den normale størrelse er 28 cm. Denne størrelse har i de fleste tilfælde en bunddiameter på ca 20 cm (+/- 2 cm).
- Bunden på stegepanden påvirker hvor hurtigt din pande varmes op og hvor godt den fordeler varmen. Tykkere bunde giver bedre stabilitet, god varmefordeling og formindsker risikoen for fastbrændt mad.
- Med en såkaldt sandwichbund hvor panden har en kerne af aluminium eller kobber får du både hurtigt og jævn varmefordeling eftersom disse to metaller leder varme betydeligt bedre end eksempelvis rustfri stål.
- Støbejern tager længere tid om at blive opvarmet men holder til gengæld varmen betydeligt længere end stegepander i andre slags materialer.
- Skyl aldrig din stegepande direkte efter stegning (hverken med koldt eller varmt vand). Lad den først køle ned, så undgår du at den vrider sig!