x
x
Er du sikker på, du ønsker at tømme indkøbskurven?
Din nuværende varekurv vil blive tømt, hvis du vælger at gå videre med disse varer
Big Green Egg blev grundlagt i Atlanta, Georgia i USA 1974 og bygger på en slags lerovn som er blevet brugt i Asien i mere end 3000 år. Den asiatiske lerovn kaldes kamado og kom til USA under 1900-tallet, selskabet Big Green Egg udviklede med hjælp af keramiske teknikker en mere nøjagtig model af højeste kvalitet. Big Green Egg grill kombinerer med en ny teknik og tidigere erfaring struktur, funktion og enestående keramik med holdbarhed udover det sædvanlige. Idag er Big Green Egg en af verdens største producenter af det højkvalitets keramiske madlavningssystem. Big Green Egg er konstrueret af et unikt keramikmateriale som oprindeligt blev udviklet til NASA og har god isolation og varmereflekterende egenskaber som udvikler en varme som påvirker madretternes smag på en speciel måde. Igennem kvalitets keramikken påvirkes temperaturen i grillen ikke af temperaturen ude hvilket gør at du kan bruge din Big Green Egg året rundt og grille både sommer og vinter. Grillens form og materiale giver en konstant og rig luftstrømning i grillen hvilket giver en jævn tilberedning af maden. Det unikke tilberedningssystem åpner døren op for kulinariske muligheder og fantastiske smage og du kan lave alt fra grillet kød, fisk og skaldyr til godt brød og pizzaer med en herlig sprød bund.
TIPS NÅR DU GRILLER MED BIG GREEN EGG
Tænd grillen med lange tændstikker eller med en lighter og brug rigeligt med grillkul med stora kulstykker. Undvig at brug briketter da grillen let tappes for varme igen og det bliver sværere at regulere temperaturen. Fyld grillen til den øvre kant på ildstedet med grillkul hvilket er keramikdelen længst nede i dit Egg.
Når grillen tændes skal låget og lufthullet være åben, når kullene så gløder ordentligt kan du lukke for låget. Du kan regulere støbejernstoppen og den nedre luftventil for at få grillen mellemvarm og på den rette temperatur til madretten. At regulere temperaturen i grillen er et sammenspil imellem de to åbninger, hulskivens position på toppen som bruges mere til finjustering og luftventilen under. Hvis temperaturen er for høj kan du lukke for hulskiven ovenpå, og omvendt hvis temperaturen er for lav kan du eksempelvis åbne for luftventilen.
Når det er tid til at slukke for grillen lukker du for lufttilførelsen, det gør du ved at lukke for skydelågen under og stille keramiktoppen oppe på. Du kan vente med at åbne grillen i cirka 20 minutter til kullet dør. Grillkullen som er tilbage kan bruges ved næste grillning og asken skraber du let ud igennem åbningen længst nede i grillen. Skrab og børst madrester væk fra risten efter hver grillning, eventuelle bakterier dør af varmen ved næste anvendelse.
Big Green Egg holder en livstid men det er også vigtigt at passe og pleje sin grill. Grillen kan stå ude året rundt men det kan være en god ide at kaste et betræk over den når den ikke er i brug og lade luftventilen stå helt åben.
GIV GRILLEN FORSKELLIGE EGENSKABER MED GRILLREDSKABER
Big Green Egg grillen findes i forskellige størrelser sammen med mange praktiske udstyr og relaterede grillredskaber som er formet for at gøre madlavningen både sjov og underholdende. Med hjælp af Conveggtor som er et keramisk varmeskjold giver du grillen en ovns egenskaber med grillristen i rustfri stål. Conveggtorn og den rustfrie rist kan endda bruges når du skal røge mad. Med Conveggtor, den rustfrie grillrist og den flade bagesten som ligges på risten forvandler du Big Green Egg til en stenovn til at eksempelvis kunne bage brød eller pizza. Som hjælp til dig når du bager pizza, findes der endda en pizzaspade med træhåndtag og en pizzakniv i rustfri stål med praktiskt plastikhåndtag.
Skal du grille kød er risten i ægte støbejern det bedste alternativ for et bedre resultat. Med der digitale kernetermometer kan du på bare på nogle sekunder tage kødets temperatur. Perfekt redskab når det er tid til at grille!