TRYGGE KØB - 60 DAGE FORTRYDELSESRET
GRATIS FRAGT OVER 499 KR
JAPANSKE VS EUROPÆISKE KNIVE
Man plejer at dele knive op i japanske knive og europæiske knive. Hos os på Kitchentime sælger vi både japanske og europæiske knive. Det som er forskellen på de japanske knive og de europæiske er bladet og knivæg(den skarpe kant). Japanske knive har et tyndere æg hvilket giver et lille og fint snit. De europ æiske har tykkere blad og europæiske knive har en vinkel på ca 20 graders i modsætningen til de japanske knive som har ca 10-15 graders vinkel.
HVILKEN KNIV BØR DU VÆLGE?
Du bør vælge en kniv som passer dine behov, den skal endda føles god i hånden og knivens vægt skal passe dig. Hvor meget og hvilken type mad du laver kan afgøre hvilken type kniv du bør vælge. En kok som bruger kniven hver dag kan få hård hud i hænderne af for smalle knive, samtidigt passer en smal kniv fint til den som bruger omkring 20-30 minutter på madlavning per dag.
MENNESKETS ÆLDSTE VÆRKTØJ
Et af vores ældste værktøj er helt sikkert kniven. Den aller første kniv bestod af skarpe stenstykker. Senere begyndte knivene at blive lavet med lige knivæg, bøjet, eller spids alt efter hvilket brugsområde de skulle bruges på. Tanken var at det lige blad skulle bruges til at skære, en bøjet del skulle bruges til at slå med, og det tredje blad blev brugt hvis man skulle stikke i sit bytte med den spidse ende. Kniven var et utroligt vigtigt redskab før i tiden og alle bar en personlig kniv som kunne bruges til det meste, blandt andet jagt, håndværk og til at fiske. I 1500-tallet begyndte de rige klasser at bruge en såkaldt bordkniv som havde både kniven og gaflens egenskaber, man kunne samle mad op med spidsen og skære med den. I 1600-tallet fik bordkniven en ny form og havde da en rundt knivæg, ifølge et velkendt rygte var den runde knivæg et resultat af at Ludvig XIV forbød skarpe knive ved bordet eftersom hans middage ofte blev afbrudt af at folk begyndte at skændes og brugte sine knive mod hinanden.