x
x
Er du sikker på, du ønsker at tømme indkøbskurven?
Din nuværende varekurv vil blive tømt, hvis du vælger at gå videre med disse varer
Med knive fra Le Creuset fås de rette knive til ethvert køkken og til ethvert formål. Knivene er fremstillet til alle tænkelige modeller, og de er i forskellige størrelser. Med knive fra Le Creuset fås høj kvalitet til hjemmet, som kan holde i mange år fremover.
Le Creuset er et af vores største varemærker og vi tilbyder flere hundredvis af produkter fra denne gode leverandør. Mest kendt er den emaljerede støbejernsgryde nok, som har en plads i mange hjem verden over. Udover emaljerede støbejernsgryder tilbyder Le Creuset professionelle stegepander i rustfri stål med aluminiumkerne, emaljerede stålprodukter, glas og vintilbehør samt serverings- og madlavningsgryder i stentøj. Alt i den fantastiske kvalitet, klare farver og rustikke, franske stil som har karakteriseret Le Creuset siden starten.
HVORDAN STARTEDE DET?
Historien om Le Creuset begyndte allerede i år 1924, da de to belgiske handelsmænd Armand Desaegher og Octave Aubecq stiftede bekendtskab med hinanden på en messe i Bryssel. Armand var specialist i støbejern mens Octaves specialitet var lakkering og emaljering. Sammen besluttede de sig for at starte et støberi med med mål om at producere højkvalitets, emaljerede køkkenredskaber. Som sagt, som gjort, i 1925 blev støberiet Le Creuset® åbnet i franske Fresnoy-le-Grande, en lille by i nord-Frankrig. Anledningen til at man valgte dette sted var at flere af transporterne af de råvarer som skulle bruges ved fremstillingen af de populære køkkenprodukter gik igennem her. Idag er en stor del af produktionen stadig i denne by i Picardie, selv om fabrikken i flere omgange er blevet bygget ud, genopbygget og moderniseret siden starten for snart 100 år siden.
Frem til anden verdenskrig udvidede produktionen og fik flere nye køkkenredskaber, men også komfurer og komfurplader blev lanceret. Den første reklamekampagne spredte budskabet om at Le Creusets køkkenredskaber i emaljeret støbejern var af aller højeste kvalitet og det er jo svært at argumentere imod dette når gryderne stadig den dag idag går i arv mellem generationer af madlavningsfantaster. Under krigen var det svære tider for Le Creuset, ikke mindst pga. deres geografiske placeringen i nærheden af frontlinjen. Fabrikken lykkedes dog at samle sig og begyndte kort efter krigens slutning at eksportere sine gryder og andre redskaber både indenfor Europa og til USA. Allerede da blev selskabet kendt for sine fantastiske farver, hvilke kom til at blive kendetegnet for Le Creuset.
Under 50- og 60'erne voksede selskabet og opkøbte blandt andet sin største konkurrent les Hauts Fourneaux de Cousances. Man fortsatte samtidigt med at introducere nye farver og flere lande fik tilgang til de populære støbejernsgryder. I 1958 designede den fransk-amerikanske designer Raymond Loewy det som idag ses som en designklassikker; Le Creuset Coquelle. Grydens karakteristiske lige form er et udtryk for drømme om fremtiden og moderniteten og spejler sig samtidigt i datidens ivrige industrialism.
Imellem 1965 og 1975 skete der mange spændende ting på fabrikken og man gik over til en halvautomatiseret fremstilling for at kunne bemøde den øgede efterspørgelse. Moderniseringen af fremstillingsprocessen blev derefter fulgt op af designeren Enzo Maris forbedringer af designet, opkøb af et selskab som specialiserede sig i store ovne til støberier samt opbyggelse af et amerikanskt datterselskab.
Fra 1975 og frem til idag er selskabet vokset og frem for alt blevet international med flertals datterselskaber i hele verden. Le Creuset blev under 80- og 90'erne forbundet med ”den franske stil” og lå på toplisten over de mest kendte franske varemærker. I 1988 blev Le Creuset købt af den nuværende ejer Paul Van Zuydam og siden dengang har selskabet udvidet produktionen til at nu også bestå af produkter til vin og servering samt køkkenprodukter i andre materialer end støbejern så som rustfri stål, silikone og emaljeret stål. Nu findes der også fabrikker i Kina og USA, selv om produktionen i Fresnoy-le-Grande stadig er i fuld gang.
FREMSTILLINGSPROCESSEN
En Le Creuset-gryde begynder sin livscyklus som nedsmeltet jern i en stor smelteovn. I denne del af fabrikken er det varmt, og ilden i smelteovnene er faktisk hvad som engang for snart 100 år siden inspirerede stifterne til den klassiske og elskede brandorange nyance ”Volcanic”. Ved fremstillingen bruges blandt andet genbrugt jern fra eksempelvis togskinner. Den nedsmeltede jernmasse hældes ned i sandforme til støbning, og hver og en af disse forme er unikke for det specifikke produkt. Efter at sandformene skilles ad for at løsgøre de nystøbte produkter rengøres sandet og genbruges for at bygge en ny støbeform.
Gryderne børstes af og inspekteres for første gang for at opdage og sortere eventuelle skadede eller fejlagtige eksempler fra. De gryder som ikke holder lever op til kravene ved den første inspektion kastes tilbage i smelteovnen for at give den en ny chance i næste sandform. De gryder som klarer den første udtyndring sendes videre for at blive udjævnet, enten i hånden eller med hjælp fra maskiner.
Hver eneste gryde eller andet produkt kontrolleres nøje under hele fremstillingsprocessen, og opdages fejl fjernes den straks for at starte forfra. er fejlen af kosmetisk slags kan det ske at gryden sendes til en af butikkerne og bliver solgt til en nedsat pris, men Le Creuset er meget omhyggelige med at aldrig gå på kompromis med madlavningsegenskaberne hos sine produkter. Den høje kvalitet som er signifikant for varemærket er noget de værner om. Hver gryde tager cirka ti timer om at blive færdiglavede og femten personer er indblandet i fremstillingprocessen fra start til slut.
Til sidst emaljeres gryderne og opskriften til hver en af Le Creuset-farver er en velbevaret hemmelighed som ikke må spredes videre udenfor fabrikkerne. Emaljen sprayes på, og afslutningsvis sprayes der en lidt mørkere variant af farven på undersiden og underkanten af gryden hvilket giver den dens karakteristiske flammende udseende. Du behøver ikke være urolig for at den uemaljerede kant på din gryde skal ruste, eftersom støbejernet behandles inden emaljeringen påbegyndes.
Fornylig byttede de designet på den klassiske gryde ud med et mere brugervenlig design. De små håndtag er blevet større og stålknop som ikke tåler høje ovntemperaturer er byttet ud med en knop i rustfri stål som desuden er nemmere at holde i.
Meget lang holdbarhed og tidløs design er slagord for selskabet som giver livstidsgaranti på alle sine støbejernsprodukter og en femårig garanti på stentøj. En støbejernsgryde som passes på rigtige måde bliver en livstidsinvestering som snarere bliver bedre med årene. Dette gælder også gryder og pander såvel som serveringsfade og kander som fremstilles i en mængde spændende farver og modeller hvoraf en del følger Le Creusets klassiske franske ånd og andre fanger den aktuelle designtrend. Den
Gryderne er de mest populære produkter fra Le Creuset og er den produktkategori som ligger bag meget af Le Creusets succes. Gryderne som er lavet i emaljeret støbejern findes i et hav af forskellige farver og kan kombineres med andre produkter fra Le Creuset som har samme farveopsætning.